Street typography: Algarve

Ik heb een ongelofelijke liefde voor letters. Je brengt er geschreven boodschappen mee over, en je neemt geschreven boodschappen op. Die boodschappen zijn zo gevarieerd, dat typografie een mooie en nodige ondersteuning is om alles over te brengen of snel op een goede manier te kunnen interpreteren. Vaak gebeurt dat op een heel droge manier, maar overal ter wereld vind je pareltjes waar ik maar al te graag naar staar (en foto’s van maak).


Het is niet altijd de meest afgelikte hedendaagse vormgeving die er zo aantrekkelijk uitziet, het is ook vaak het volkse in de typografie die het zo fantastisch maakt. Mooi, volledig fout, compleet uit de context gerukt, enorm creatief, ongelofelijk oud… en ga zo maar door. Er zijn maar weinig goede typografen op de wereld, maar iedereen doet (onbewust) aan typografie. Hoewel er vaak ongelofelijke gedrochten verspreid worden die noch mooi, noch charmant, noch authentiek zijn, bestaat er maar al te schone typografie die een stad, dorp, gemeente, … helpt bouwen aan wat ze vandaag is. Om dat toe te juichen geef ik vandaag het startschot voor een nieuwe fotoreeks die de typografie van een streek in beeld zal brengen… Elke toekomstige reis zal ik extra aandacht schenken aan de landen, hun vormgeving en meer specifieker hun typografie. Ik ben alvast enorm benieuwd naar de verschillen tussen steden en landen. Waar zitten die precies, en hoeveel impact hebben de letters tot de vorming van een stad of streek…?

Vandaag in primeur, de Algarve:

algarve-typografie-wacca-01 algarve-typografie-wacca-02 algarve-typografie-wacca-03 algarve-typografie-wacca-04 algarve-typografie-wacca-05 algarve-typografie-wacca-06 algarve-typografie-wacca-07 algarve-typografie-wacca-08 algarve-typografie-wacca-09algarve-typografie-wacca-11 algarve-typografie-wacca-10

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

3 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.