Villa met infinitypool @ Rural Algarve

Nadat we vorig jaar zo een fantastische ervaring hadden met ons vakantiehuisje met privézwembad, wilden we dit jaar eigenlijk wel weer iets gelijkaardigs. Het leek mij mission impossible om weer rond dezelfde prijs iets te vinden met een zwembad, maar niets was minder waar. We sliepen in den buiten van de Algarve, zagen nog nooit zoveel sterren omdat er geen lichtpollutie was, hadden enkel het geluid van de natuur en hadden een infinitypool waarin ik honderden baantjes trok met een zicht om ‘u’ tegen te zeggen. Complete privacy. Volledige luxe. En betaalbaar.


Verwelkoming

Onze host zagen we nooit, wat op zich geen probleem was. We spraken met zijn ouders af in het dichtstbijzijnde stadje, waarna hij ons voorreed naar het huis. Gedurende 30 minuten koersten we achter hem aan, op kleine baantjes met een natuur rondom ons die adembenemend veel vrede uitstraalt. Eens aangekomen leidde hij ons met gebrekkig Engels rond, en spraken we een dag af dat ze zouden komen om het zwembad te kuisen en onze lakens te verversen (top! nog nooit gehad dat ze in tussentijd ook even wat zaken voor ons op orde legden).

Tuin & zwembad

Tja, dit is dé reden waarom we dit huis boekten. Thuis hebben we geen tuin, laat staan een zwembad. En ja, thuis hebben we ook gewoon niet zoveel zon. Dusja…

Het zwembad was groter dan de foto’s op airbnb deden uitschijnen, waardoor ik dagelijks mijn portie baantjes zwom. In stilte. Met dat prachtig uitzicht.

Ik ben geen type die lang stil kan zitten, en huiver bij het idee om dagen aan een stuk aan een zwembad te liggen. Maar ergens wil ik mezelf als persoon ook gewoon aanleren om af en toe niets te doen en daar van te genieten zonder mij schuldig te voelen. Het is net tijdens een vakantie dat het niet allemaal meer moet. Goed nieuws, want het is daar aan dat zwembad dat het voor de eerste keer volledig ok aanvoelde om gewoon te liggen met een goed boek, het zonnetje op mijn gezicht, een drankje bij de hand en glooiende heuvels om naar te kijken.

Hoe fantastisch het ook was, er was één minpunt aan de tuin en het zwembad en dat waren de vele wespen en helaas ook de wespennesten. De eerste dagen konden we niet normaal op onze ligzetels plaatsnemen zonder lastig gevallen te worden door agressieve wespen. Uiteindelijk ontdekten we dat er een wespennest onder Laurent zijn ligzetel zat, dusja, hoe zou je zelf reageren als je mini wespen ter wereld probeert te brengen. Uiteindelijk verplaatsten we heel voorzichtig de zetel met het wespennest, en konden we wel relatief op ons gemak zitten. Doorheen de reis ontdekten we nog zeven andere nesten. Ook rond de zwembadrand vermaakten de beesten zich, spetteren, drinken, tja. Voor die beesten is het daar ook wat congé natuurlijk. Alleen jammer dat het daar moest zijn.

Uiteindelijk vertrappelde de vader van de host heel wat nesten (de waaghals!) en gaf hij ons een spul die de wespen groggy maakten. Maar verlost geraakten we nooit. Ik ben maar 1x gestoken (nadat ik ging liggen op eentje, hoe zou je zelf zijn), dus ze zijn nog braaf gebleven, en uiteindelijk leerde ik ze wel negeren, die zoemende beesten.
airbnb-algarve-wacca-02 airbnb-algarve-wacca-01

airbnb-algarve-wacca-03
 

Het huis

Het huis was groot. 2 slaapkamers,  2 badkamers, 3 wc’s. Nuja, als koppel gebruik je uiteindelijk minder dan de helft. Het voordeel van een groot huis is dat je ongegeneerd je valiezen en andere troep op de andere slaapkamer kan gooien, waardoor het lijkt dat het daar constant opgeruimd is (tot je de tweede kamerdeur opent natuurlijk ;)). Maar alles was dik in orde. Alles was aanwezig in de keuken, de bedden lagen ok, alles was proper gekuist. In tussentijd kwamen ze zelfs onze bedden verversen, alles kuisen (inclusief het zwembad). Dit is de eerste keer dat we dit meemaakten in een airbnb! De douche deed het goed genoeg voor in de zomer, maar het water kregen we nooit helemaal warm, waardoor het mij tijdens de koudere maanden niet meteen de ideale douche lijkt…

airbnb-algarve-wacca-08 airbnb-algarve-wacca-07 airbnb-algarve-wacca-06 airbnb-algarve-wacca-05
 

De ligging

Als je – zoals ons – van de rust en den buiten houdt, dan is de ligging héél goed. Ben je graag snel bij supermarkten en bezienswaardigheden, dan is de ligging misschien minder jouw ding. Het dichtste grootwarenhuis lag op een half uur (prachtige) heuvelpassen. Om zaken te gaan bezoeken moest je ook altijd opnieuw die dertig minuten heuvelpassen trotseren, om dàn de weg te nemen naar de bestemming. Ons hield het niet tegen, maar ik zou liegen moest ik zeggen dat alles vlakbij is. Nuja voor wat hoort wat. Wil je de Algarve op een authentieke manier beleven en je onderdompelen in de kleine dorpjes, dan is dit gewoon de ideale locatie. Puurder dan dit kan je niet hebben.

Ondanks de ‘moeilijkere’ bereikbaarheid brachten we toch een bezoekje aan Lagos, Tavira, Castro Marim, Faro en nog een aantal andere plaatsen waarover ik dringend moet bloggen. Voor de natuurliefhebbers, je kan er ook prachtige wandelingen doen. En er vertrekken wandelpaden van aan je deur.

wacca-algarve-wandelen-02
 

Wacca sterren

En dan nu, het moment van de waarheid…

Huis – outdoor: 4/5 (prachtige accommodatie, heerlijk uitzicht, maar de wespen zorgen ervoor dat het geen 5/5 is)
Huis – indoor: 4/5 > alles was aanwezig en proper, maar als ik heel kritisch mag zijn; de douches waren niet super comfortabel, en ook de zetel in de living was alles behalve comfortabel).
Netheid: 5/5 > Alles was netjes gekuist, en ook tussentijds werd het onderhouden, chapeau!
Ligging: 5/5 > Voor mij was het perfect, ik had op geen andere locatie in de Algarve zo op mijn gemak gezeten als daar. Authentiek, enorm rustig, adembenemende natuur rondom ons, …

Benieuwd naar meer info, of wil je meteen boeken? Dan verwijs ik je graag door naar de airbnb pagina. Oh en niet onbelangrijk, wij betaalden voor dit pareltje €65 / nacht.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

  1. Het zwembad met dat uitzicht echt te gek! Je hebt me al vaker enthousiast gemaakt met blogs over de Algarve. Ik moet echt eens een tripje boeken! ;-)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.