2015 in vogelvlucht

We zijn nog geen februari, dus nog even (ondertussen al nostalgisch) terugkijken naar 2015, wordt dat nog sociaal aanvaard? Hoe dan ook… het was een onvergetelijk schoon jaar, dus fashionably late of niet, hier ons overzicht!


Januari 2015 // Superdévoluy (FR)

wacca-2015-superdevoluy

Haaa, het was alweer veel te lang geleden dat we gingen skiën. Die bergen, de frisse lucht, witte landschappen, uren sporten… Na drie mislukte snowboardpogingen in het verleden leerde ik dit jaar skiën, mét succes. Omdat de skivakantie zo perfect was, staan we binnen exact 1 week mét hetzelfde gezelschap op dezelfde pistes!

april 2015 // Roadtrip Normandie (FR)

wacca-2015-normandie

Met een volgeladen auto trok ik met m’n broer en zus naar Normandië. We reden vele kilometers. Kampeerden voor de eerste keer op ‘echte campings’. Werden op die campings uitgelachen met onze tent. Bevroren elke nacht (nooit nog haal ik het in mijn hoofd om bij vriestemperaturen een tent op te slaan). Aten belachelijk lekkere zeevruchten. Zagen mooie natuur en pittoreske stadjes. Genoten van het eerste warme zonnetje van het jaar. Normandië was écht wel dé verrassing van 2015. Zo dichtbij, zo schoon, zoveel te zien.

Mei 2015 // delft & den haag (NL)

wacca-2015-delft-denhaag

Een weekendje dicht bij huis. Samen met het lief op een schoon hotel. Genieten van het schone Delft. Rondkuieren. Koffies slurpen. Een concert op het terras van een koffiebar meepikken. Verwonderd zijn over de hoeveelheid ooievaren. Lekker gaan eten. Gaan shoppen in Den Haag. Eindelijk de pennenwinkel P.W. Akkerman binnenstappen. De keten Vapiano leren kennen. Wijntjes slurpen in het zonnetje. Net zoals Normandië, het moet niet altijd ver zijn om mooi te zijn…

juni 2015 // Cluj-napoca (RO)

cluj-napoca-collage

Met het werk gingen we op teambuilding naar Cluj, de tweede grootste stad van Roemenië. We dronken heerlijk verse limonades (echt, overal daar, omnomnom!), liepen heel de stad zowat rond voor een stadsspelteambuilding, aten ongelofelijk lekker, leerden de Roemeense collega’s kennen… Dit was dan wel in werkverband, het was ook wat congé natuurlijk… In december zat ik er nog eens, dan wél om te werken.

Juni 2015 // Algarve (P)

wacca-2015-Algarve

Het was niet de eerste keer in Portugal, wél de eerste keer in de Algarve. We sliepen in een airbnb-huis met infinity pool. Genoten van een buitenaardse rust. Slurpten wijn met wijdse gezichten over Rural Algarve. Wandelden in de onbekende delen van deze streek. Bezochten stadjes zoals Faro, Tavira, Castro Marim. Gingen naar de bekende kliffen gaan kijken. Lazen uren aan een stuk. Genoten van de rust. We wisten dat dit tevens de laatste vakantie van het jaar ging zijn, en dat dit de stilte voor de storm was die ons thuis te wachten stond.

Juli – NOVEMBER: voorbereidingen, inpakken & 2 keer verhuizen

verhuis-collage

Die storm die ons stond op te wachten was schoon, maar ook wat drukjes. Vlak voor onze vakantie naar Portugal tekenden we voor een nieuw appartement – volledig ons eigen stekje. We moesten nog allerlei zaken regelen, uitzoeken, voorbereiden… Al ons gerief triëren, wat we niet meer nodig hadden verkopen op de rommelmarkt, en ons oud stekje volledig inpakken.

In oktober gingen we naar de notaris, zetten we honderden handtekeningen, kregen we uiteindelijk de sleutels mee en gingen we naar een appartement dat plots volledig van ons was. We sloegen de handen in elkaar en knapten dit samen met de schoonouders volledig op naar ons goesting. Tijdens het opknappen verhuisden we voor even naar de schoonouders (ons huurcontract verliep net 1 week te vroeg). Eens alles klaar was verhuisden we alles opnieuw naar Gent. Alles kreeg een nieuwe plaats, er werden nieuwe meubels gekocht, de dozen werden weer uitgepakt, … Beetje voor beetje werd ons nieuw appartement ook onze thuis.

Ons leven gaat ondertussen alweer een tijdje zijn normale gangetje, maar al bovenstaand werk en het 6 maanden zonder reizen waren het meer dan waard! Het klinkt cliché, maar nog nooit voelde ik mij ergens zo thuis. Het is alles – en zelfs meer – wat we zochten. Ik ben nog dagelijks verbaasd, fier, super content, … over onze nieuwe woonst.

2015…

Stond dus voornamelijk in het teken van ons eigen stekje, en daar kan ik alleen blij om zijn. In het begin maakten we mooie reizen, naar het einde verlegden we onze prioriteiten en staken we – veel meer energie dan we eigenlijk hadden – in ons appartement. Zonder dat het in het begin de bedoeling was, is het een jaar geworden dat in onze persoonlijke geschiedenisboekskes kan.

2016…

Wordt een jaar waarop we evenwicht zoeken, in alle mogelijke vormen. Het wordt een jaar waarop we aftoetsen hoe het (praktisch en financieel) is om een eigen woning te hebben. Het wordt een jaar dat we – in teken van het vorige puntje – vooral autovakanties gaan doen.
Althans… Dat zijn de plannen ;).

To be continued…

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

4 Comments

  1. Een verhuizing kost veel energie, ik heb het vorig jaar ook gedaan. Ik heb er de komende vijf jaar ook nog geen zin in hoor, haha! Maar fijn dat je nieuwe stek goed bevalt. Voor jullie verhuizing hebben jullie mooie reizen gemaakt. In Normandië ben ik ook geweest, een geweldig mooie regio. En de Algarve lijkt me tof. Dat appartement wil ik ook, als ik er ooit naartoe reis. Echt te gek joh!

    • Hahaha, nee, wij gaan het ook niet meer snel in ons hoofd halen om te verhuizen!
      Inderdaad, Normandië is heel mooi, de verrassing van 2015 voor mij. Moest je naar de Algarve gaan kan ik je het huisje alleen maar aanraden!

  2. Ondanks de verhuis hebben jullie toch een mooi aantal reisjes (met zo’n mooie foto’s!) op de teller staan vind ik :-)

    Heel erg fan van jullie stoelen trouwens!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.