Skivakantie, random feiten

Onze skivakantie in Superdévoluy zit er al weer op. Ik zou een hele blogpost kunnen wijden aan hoe jammer dat wel niet is – want de vakantie was weer onvergetelijk – maar laten we toch maar even gaan voor een positieve wending in dit verhaal.


Vorig jaar stond ik – na 3 jaar sukkelen op een snowboard – voor het eerst op latten, en dat beviel mij behoorlijk goed. Vorig jaar gingen we met de schoonouders naar Superdévoluy, en ook dat was super wijs. Dit jaar waren we niet meteen heel erg origineel, want opnieuw koos ik voor die latten onder mijn voeten, opnieuw kozen we voor hetzelfde gezelschap én voor hetzelfde skigebied. En dat terwijl wij eigenlijk nooit vakanties herhalen – want er is nog zoveel wijs & schoons op de wereld. Maar bon, soms zijn dingen écht voor herhaling vatbaar, en dan moet ge maar eens gewoon in herhaling vallen natuurlijk. En daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Veel over Superdévoluy of het skigebied heb ik niet meer te vertellen, want het is niet mijn bedoeling om hier continu hetzelfde te vertellen, maar om toch even mijn enthousiasme & liefde over het skiën, de bergen, de adrenaline, over te brengen hier wat korte impressies over onze skivakantie.

 • De eerste dag was het aan het regenen. Ik zag mezelf al de blogpost ‘wat doe je op skivakantie als het regent’ publiceren, maar gelukkig is het zo ver niet gekomen.
 • Het wijze aan regen in het dal, is dat je het sneeuw ziet worden eens je met de liftjes naar boven gaat.
 • Uw kleren zijn wel zeiknat na een dag skiën in de regen.
 • En ge kunt dus ook gewoon skiën in de regen, hoe zot is dat.
 • Ok, genoeg over de regen, want we hadden eigenlijk heel schoon weer deze vakantie.
 • We hebben geskied in 12 graden! (de wereld is omzeep)
 • En thermisch ondergoed dragen als het 12 graden is, niet doen! WARM!
 • Ik kon gewoon mee skiën met de rest, geen gepruts meer op groene pistes!
 • Op een bepaald moment skieden we zelfs sneller naar beneden, dan dat we erover deden om met de liftjes terug naar boven te gaan!
 • Gemiddeld snowboardde Laurent zo een 24km / dag. Wetende dat hij kaarsrecht van dienen berg gaat. Aangezien ik allesbehalve recht van een berg kan skiën (ahja, het was nog maar mijn 2e jaar!), gok ik op een persoonlijk gemiddelde van 30km / dag? Of mag ik overdrijven? Misschien 35km? Volgend jaar wil ik ook gemiddeldes weten jong!
 • Laurent vond het ook zo geestig om aan 63km/u van den berg te zoeven. Gelukkig heb ik van mezelf geen statistieken, want dat zou waarschijnlijk iets minder stoer zijn om die hier te delen.
 • Rode pistes zijn ondertussen ook geen onbekend terrein meer (en ze hebben mij gezegd dat rood in Frankrijk veel moeilijker is dan in Oostenrijk *fiere smiley*)
 • We aten belachelijk veel frieten, want de beste frieten in Frankrijk kunt ge kopen op den berg in Les vieux pisteur.
 • Een goed weetje over bovenstaande chalet; de witte wijn is daar niet te drinken, maar de rosé is best wel oké (en ze vragen daar maar €2,3 voor 1 glas. Waar komt ge dat nog tegen?).
 • ’s Nachts zijn er belachelijk veel sterren.
 • Elke morgen zagen we de maan nog staan als we een van de eerste liftjes naar boven namen.
 • En als ge ’s avonds uw slee nog uithaalt hebt ge heel het domein voor u alleen!
 • De laatste dag zagen we de liftjes open gaan, weer sluiten en gingen we met de laatste skiërs weer naar beneden.
 • Superdévoluy is een skigebied waarvoor je behoorlijk veel bergpassen moet doorstaan.
 • En zo 1000km rijden, dat is toch ook niet niets e? En deze zomer gaan we dat opnieuw doen. Zelfs verder (maar ik laat jullie nog even in spanning naar waar, haha!).
 • De madam van de skiverhuur herkende ons oprecht nog van vorig jaar (wat het herkenningspunt was is ons nog altijd onduidelijk).
 • En en en …

Haaaaa… Skivakantie. Ik kan eigenlijk blijven doordraven met random feiten. Over het skiën, ons eten, de chalet, de schone bergen, het weer… Maar om jullie niet teveel te vervelen ga ik het hierbij laten ;). Hieronder nog een aantal foto’s die ik met mijn iPhone nam. De DSLR die ik meenam is een hele vakantie in mijn fototas blijven zitten. Tja, een iPhone is nu eenmaal zo praktisch en mobiel op een skipiste.
wacca-ski-superdevoluy-01 wacca-ski-superdevoluy-02 wacca-ski-superdevoluy-03 wacca-ski-superdevoluy-04 wacca-ski-superdevoluy-05 wacca-ski-superdevoluy-06 wacca-ski-superdevoluy-07 wacca-ski-superdevoluy-08 wacca-ski-superdevoluy-09 wacca-ski-superdevoluy-10 wacca-ski-superdevoluy-11 wacca-ski-superdevoluy-12

Gingen jullie dit jaar gaan skiën? En naar waar? Wij vonden Superdévoluy weer heel tof, maar na twee keer willen we volgend jaar misschien toch op zoek naar een nieuw gebied. Wat groter? Wat meer pistes? Tips zijn altijd al welkom, want stiekem hebben wij nu al naar skiplannetjes zitten kijken voor volgend jaar (en 2016 is nog maar net begonnen, laalalaaa).

Voor de mensen die Superdévoluy nog niet kennen, hier schreef ik over het skigebied en hier vind je nog wat extra foto’s.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.