Slapen in Scheldeland: Landhuis Ter Velt

Vorige week liet ik al even vallen dat we er een fantastisch weekendje Scheldeland op hebben zitten. Een heel belangrijk aspect voor ons bij korte weekendjes weg in eigen land is een comfortabel hotel of B&B. We slapen niet zo heel veel in een B&B, dus als we het dan doen, doen we het liever goed. En goed nieuws, want we zijn met ons gat in de boter gevallen in landhuis Ter Velt.


De b&b

Landhuis Ter Velt is een prachtig – de naam verklapt het eigenlijk al – landhuis dat gedeeltelijk omgevormd is tot een B&B. Er zijn 3 ruime kamers, elk met een eigen thema. Wij kregen de kamer ‘chambre tribord’, speciaal ontworpen voor de zeilliefhebbers onder ons. Het huis heeft een heel gezellige parktuin (waar al lentebloemen stonden, hoezee!), met daarin een orangerie waar je in de zomer feesten kan geven.

wacca-landhuis-der-velt-03wacca-landhuis-der-velt-02

 

Chambre Tribord

Wij sliepen een nachtje aan stuurboord (tribord in het Frans)! De kamer is afgewerkt met blauwe details, een aantal heel fijne oude zeilitems & een zee van zeilfoto’s. Ik waande me bijna écht aan boord, zij het niet met net iets meer luxe dan je effectief aan boord hebt ;).

wacca-landhuis-der-velt-09

De kamer bestond uit een slaapkamer – met een heeeeel comfortabel bed, een badkamer met gigantisch ligbad en watervalkraan (als je dat zo noemt) en last but not least; een living waar we overigens gretig gebruik van maakten. Als kers op de taart is er een Nespresso apparaat (met bijhorende capsules) en thee aanwezig. Ideaal om na een dagje wandelen in Scheldeland op te warmen en te bekomen met een heerlijk kopje koffie!

Het was een heel mooie en comfortabele kamer om als koppel volledig tot rust te komen. Ook met je kinderen kan je hier terecht, want de living kan omgetoverd worden tot een tweede slaapkamer!

wacca-landhuis-der-velt-08 wacca-landhuis-der-velt-07 wacca-landhuis-der-velt-06 wacca-landhuis-der-velt-01

 

Ontbijt

Een van de fantastische dingen aan een B&B is voor ons zonder twijfel het uitgebreid ontbijt. Er werd een overheerlijk roerei met spek en kaas bereid (maar dan ook écht overheerlijk, ik had beter mijn stoute schoenen aangetrokken en het geheim gevraagd). Verder was de tafel rijkelijk gedekt met zelfgemaakte confituur, vers fruitsap, charcuterie, kaas, verschillende soorten broden, yoghurt, chocolade, … Omnomnom. Hiervoor doe je het toch?!

wacca-landhuis-der-velt-05 wacca-landhuis-der-velt-04

 

De omgeving

Landhuis ter Velt ligt in Gontrode, vlakbij het vliegveld van Gontrode waar je heel mooi kan wandelen. Er heerst een oase van rust, ideaal om even stoom af te blazen! Ook ligt het vlakbij Gent; de perfecte plaats voor de mensen die een combinatie willen van stad en platteland, of gewoon niet in een drukke omgeving willen slapen.

Praktisch

De prijzen van de kamers variëren van een €110 tot €130, reserveren kan op de website.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

6 Comments

  1. Amai, dat ziet er dik in orde uit! Wij hebben eigenlijk nog nooit in een deftige B&B geslapen, op dat vlak blijven we een beetje eeuwige studenten vrees ik :-)

  2. Dat ziet er echt superfijn uit zeg! Inclusief het weer / de voorjaarsbloemetjes en vooral het ontbijt. Genieten! Ik moet eerlijk zeggen dat wij nog nooit in zo’n mooie b&b geslapen hebben en met 2 kids kiezen we nu liever voor een appartement, maar dit ziet er wel erg prettig uit!!

    • Ja, we zijn er echt met ons gat in de boter gevallen! Ook met kinderen zou dit ideaal zijn, aangezien er van de living een 2e slaapkamer kan gemaakt worden… :)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.