Streettypography: Gent

Een tijdje geleden schreef ik al een ode aan de letter en kondigde ik aan om na elke reis een fotoreeks online te plaatsen die de letters en typografie van die bepaalde streek in het daglicht zet. Puur uit nieuwsgierigheid; want waar zitten de culturele typografische verschillen, en in hoeverre hebben simpele letters invloed op de vorming van een stad of streek?


Ik was zelf zodanig enthousiast over deze nieuwe fotoreeksen dat ik drie maand geleden een nieuwe instagram account aanmaakte, volledig in het teken van letters die je tegenkomt op straat. Op die manier kan ik dagdagelijks foto’s van typografie delen, en kan ik veel dieper ingaan op de vragen die ik hierboven stelde… Voor de enthousiaste mensen onder ons, ik ben te vinden onder streettypography (geniaal trouwens dat deze account nog vrij was!).

Ondertussen maakte ik al heel wat foto’s van letters die ik op weg in Gent tegenkwam. Sommigen zijn mooi en authentiek, anderen grappig. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een boodschap overbrengen. Hieronder een selectie van Gentse letters:

streettypography-verzameling2

[stag_button url=”https://www.instagram.com/streettypography/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_self” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg streettypography[/stag_button] [stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

6 Comments

  1. Zalige account en verzameling!
    In de streek hier zijn ook een aantal pareltjes terug te vinden. Ik kan daar echt vrolijk van worden. :)

  2. Haha, ik had nog niet gezien dat mijn oude school ertussen staat (jaja, ik kom van bij de nonnekes van de Nouveau-Bois!). Die letters was iets waar mijn oog ook al vaker op viel, maar sinds ik jouw account volg op Instagram veel meer. En er zijn in Gent echt enoooorm veel pareltjes, merkte ik al! Ik zal in Italië volgende week mijn ogen ook openhouden :-)
    Meer van dat!

    • Aaah de maks, zo wijs om te horen dat er echt wel mensen zijn die meer naar de letters kijken sinds ik begonnen ben met streettypography :D!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.