Dé 11 reisvragen & antwoorden

Woehoew! Deze maand zijn wij gastblogger bij Cizzo! We beantwoordden er 11 reisvragen. Heel fijn om eens in ons archief te duiken en herinneringen op te halen… Zo fijn dat we het artikel ook gewoon hier nog eens delen.


1. het leukste land

Vandaag zeg ik ongetwijfeld Portugal. Het is er zo ongerept, rustig, puur en authentiek. Je kan er fantastische stedentrips maken in Porto en Lissabon, ze hebben een ongelofelijk rijke cultuur met prachtig bewaarde kloosters en kastelen, om dan nog maar te zwijgen van hun gevarieerde natuur.

01-leukste-land-portugal

 

2. De leukste stad

Dat is een moeilijke, dus ik ga mij even zo vrij voelen om twee steden uit te kiezen. Porto omwille van zijn gezellige Ribeira, het uitzicht dat je hebt vanop de bekende Ponte Louis I en de jonge uitgelaten sfeer die in de stad hangt.

02-leukste-stad-porto

Boedapest omwille van zijn fantastische restaurants, mooie architectuur en Thermale baden (tip: bezoek Szechinyi op een winteravond, er is bijna geen volk en je kan uren buiten in het donker baden terwijl het vriest.)

03-leukste-stad-boedapest

 

3. de Mooiste natuur

Het mooiste dat we al zagen was ongetwijfeld Kroatië. Al die eilanden, het blauwe water, overal kleine haventjes… Het mooiste uitzicht dat we er hadden was vanop Paklenica, waar we de Pag eilanden (en nog vele anderen) zagen liggen. Fenomenaal. Deze zomer trekken we onder andere een weekje naar de streek Istrië, enorm benieuwd naar!

04-mooiste-natuur-kroatie-02 04-mooiste-natuur-kroatie-01

 

4. Meest verrassende plek dicht bij huis

Normandië, het ligt op een boogscheut van België en het voelt aan als het verre zuiden. Mooie stranden, kliffen, wijdse natuur, gezellige stadjes, lekkere zeevruchten… Een klein stukje paradijs, zo dicht bij huis.

05-verrassende-plek-bij-huis-01 05-verrassende-plek-bij-huis-02 05-verrassende-plek-bij-huis-03

 

5. leukste winterbestemming

Hoewel ik dolgraag eens naar de zon wil in de winter, blijven de bergen toch mijn voorkeur genieten. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit waar, zolang er sneeuw ligt en ik met mijn skies aan m’n voeten kan genieten van de mooie natuur, ben ik content!

06-winterbestemming

 

6. Beste restaurant waar we op vakantie al aten

Om de prijs te drukken koken wij op reis doorgaans zelf, maar àls we dan gaan eten zoeken we doorgaans online naar een restaurant met net dat tikkeltje meer. In Lissabon gingen we naar Sea Me; verse vis op een bijzondere manier bereid en ontzettend vriendelijke bediening met kennis van zaken. Meer van dat graag!

07-beste-restaurant-

 

7. Onze favoriete manier van reizen

Eigenlijk is dat een moeilijke, want elke manier heeft zo zijn charmes. Doorgaans gaan we met het vliegtuig, huren we een auto en boeken we een appartement / huis via Airbnb. Zo hebben we de vrijheid om te gaan en te staan waar we willen, en hebben we altijd een plek om terug thuis te kunnen komen, eten te bereiden en na te praten over de dag.

Een roadtrip zonder echte plannen met een tent kan ik evengoed smaken. Dit jaar breken we alvast onze gewoontes en gaan we voor een verre roadtrip (waarover later op wacca meer!).

08-manier-van-reizen

 

8. Beste overnachting

Onze beste overnachtingen waren eigenlijk altijd in Portugal. Twee jaar geleden boekten we een huis met zwembad in centraal Portugal. We sliepen in een echt boerengat maar zaten wel nog strategisch genoeg om heel de streek rond de rijden.

09-beste-overnachting-centraal-portugal-01

Vorig jaar sliepen we in den buiten van de Algarve, we hadden er een huis met infinitypool en keken uit op de prachtige en onbekende heuvels van de streek. Strategisch was het net iets minder, maar de rust die we hadden in een van de meest toeristische oorden van het land maakte het volledig goed!

09-beste-overnachting-algarve-02

Geef ons dus maar rust, zon, een zwembad, de vrijheid om overal naartoe te kunnen rijden met onze auto…

 

9. het Mooiste hotel

Het moet niet altijd ver zijn om mooi te zijn. Het mooiste hotel waar ik al sliep is ongetwijfeld The Hotel in Brussel. Het uitzicht dat je hebt vanuit een hoekkamer op het hoogste verdiep is fenomenaal, de bedden comfortabel en de glazen badkamer met regendouche zalig.

10-mooiste-hotel-

 

10. de Meest verrassende stad

De stad die niet veel mensen kennen – maar die vorig jaar toch een indruk op mij naliet – is Cluj-Napoca in Roemenië. Het heeft een heel jeugdig stadscentrum, mooie pleinen, hippe restaurants en cafés, prachtige architectuur… Dé aanrader voor iedereen die denkt dat Roemenië enkel grauwe post-communistische steden heeft!

11-verrassende-stad

 

11. nog op ons lijstje

Ons lijstje is zodanig lang, dat ik zeker ben dat we nog wel wat jaren in Europa kunnen rondtrekken! IJsland volledig rondrijden, een roadtrip door Noorwegen, de West Highland Way in Schotland wandelen, de Wild Atlantic way in Ierland afrijden, Montenegro (zowel het binnenland als de kustlijn). Verder ben ik enorm benieuwd naar Polen, Tsjechië, de Roemeense natuur. Om dan nog maar te zwijgen over het Noorden van Europa; Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, … Maar goed nieuws, ongetwijfeld delen wij over al deze landen en plekken later ervaringen en foto’s!

En jullie? Welke reisplannen hebben jullie nog? En wat was de meest onvergetelijke reis die jullie al maakten? :)

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

15 Comments

 1. Amai zo mooie foto’s! Ik heb ineens een heleboel plekjes bij die ik graag wil bezoeken ;) Boedapest zou ik graag nog eens doen en Portugal lijkt mij ook eens wijs!

 2. Wat heb je toch een onwijs mooooie foto’s! Leuk om jouw antwoorden te lezen! Je hebt me echt heel benieuwd gemaakt naar Portugal. Jullie huis met zwembad vind ik echt te gek! En Porto lijkt me een erg fijne stad. Boedapest staat ook erg hoog op m’n wishlist. Lijkt me gaaf om er mijn verjaardag in november te vieren! Oh, en ik ben benieuwd naar jullie verre roadtrip!

 3. Leuke vragen. Ik denk dat ik deze ook op mijn eigen blog ga overnemen.

  Onze meest onvergetelijke reis moet toch wel onze Japanreis 2012 (http://yab.be/reizen/japan-2012/ ) geweest zijn. Denk niet dat we deze ervaring snel zullen kunnen evenaren.

  Staat met stip bovenaan ons lijstje: Zuid-Korea.

 4. Fijn, dat eerste antwoord! Haha, wij gaan over 2 weken naar Portugal. Combineren Lissabon met de kust. Erg benieuwd. Ook wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die AirBNB biedt, erg praktisch ook met 2 jonge kids. Leuk om jullie favorieten te zien en wat een schitterende foto’s erbij!

 5. Prachtige foto’s! Och, er staat zoveel op het verlanglijstje. Portugal al zeker, maar meer bij mij dan bij mijn man. Ik denk dat dat de volgende jaren ook te doen moet zijn met baby, zo’n rustvakantie. :)
  Als ik door deze post scroll, merk ik opnieuw hoeveel mooie plekjes er wel zijn in Europa. Wij mogen echt wel niet klagen, hé!

  • We mogen écht niet klagen… Europa is een prachtig en gevarieerd continent (en ik heb hier dan nog niets over ons schoon Noorden gedeeld!) :)
   Ja, Portugal lijkt mij ideaal ook om met een baby te doen! Hoewel ik je de overnachting met de infinitypool eerder afraad, aangezien je voor elke uitstap eerst 30 minuten ‘heuvelpassen’ moest doen tot het dichtstbijzijnde dorpje, om dan de rit verder te zetten. Tenzij je je kan verzoenen met een weekje rust aan het zwembad natuurlijk! ;)
   En dank je wel voor het compliment, betekent veel als jij dat zegt :D!

 6. super leuke weetjes, handig om mee te nemen naar onze volgende vakantie!
  Nog tips in verband met leuke wandelroutes zoals op de eerste foto?

  • Deze foto is genomen in Loulé, Algarve. Hier volgden we volledig once neus zonder vooropgestelde route. We liepen vooral de weg op waar we als maar minder en minder toeristen tegenkwamen :D. We schreven hier een blogpost over – https://wacca.be/2015/08/de-typische-rotsen-van-de-algarve/

   We navigeren ook heel vaak naar kleine wandelpaden via de app ‘city maps 2 go’, via deze app kan je alle kaarten offline op je telefoon zetten. Wel botsten we ook al vaak op paadjes die doorheen de tijd helemaal verwoekerd waren en waar we niet meer door konden, maar ik vermoed dat je dat met alle kaarten kan tegenkomen? :D

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.