Zomerplannen 2016

We gingen 2016 in zonder echte reisplannen. Ok, de skireis lag al vast, maar daarbuiten hadden we nog geen flauw idee hoe we ons reisjaar gingen inkleden. Het enige dat we wisten is dat we met de auto zouden reizen om een poging te maken iets budgetvriendelijker te reizen. Het is niet de vluchtprijs die we willen omzeilen (want eerlijk, het is vaak goedkoper met de vlieger dan met de auto), maar die dure huurwagens. Hoe graag ik er ook mee rondrijd, meerdere weken een auto mét omniumverzekering huren loopt behoorlijk op.


Tijdens onze landenzoektocht zochten we vooral naar een plek met weinig of geen péages. Als er één iets is dat er voor zorgt dat je autovakantie serieus oploopt zijn het wel die irritante tolwegen. Uiteindelijk kwamen we uit op Slovenië. In de rit naar daar heb je in Duitsland zo goed als geen péage, voor Oostenrijk heb je een heel betaalbaar vignet nodig en hetzelfde geldt voor Slovenië. Heel wat anders dan de rit naar Zuid-Frankrijk waar je enkel meer dan €100 kwijt bent aan tol.

2 weken Slovenië – Kroatië

Ons allereerste plan was een aantal dagen Oostenrijk en daarna 10 dagen Slovenië, maar toen ik zag hoe dicht Istrië (Kroatië) bij Slovenië ligt veranderde ik halsoverkop de plannen. We gaan een week voor de bergen (en zoveel meer) in Slovenië, en een week voor de glooiende heuvels, blauw water en eilanden in Kroatië! Helemaal met ons autootje vanuit België. Zonder airco. Nog nooit reden we samen zo ver, en eigenlijk maakten we samen nog nooit een autozomervakantie. Enorm benieuwd naar wat dat zal geven!

wacca-slovenië

In Slovenië slapen we een weekje in de buitenwijken van Ljubljana. Van daaruit kunnen we alle kanten uit en letterlijk alle uithoeken van het land vlot bereiken.

wacca-kroatie

In Kroatië slapen we in centraal Istrië, recht in de trechter van 2 autostrades, zodat we ook weer heel vlot alle kanten van Istrië uitkunnen.

Ik ben ongelofelijk benieuwd en kan eerlijk gezegd niet wachten om in de auto te stappen en in 1 rechte lijn naar Slovenië te rijden.

 

5 dagen des charentes

In opwarming van onze vakantie naar Slovenië & Kroatië rijden we in mei voor 5 dagen naar Des Charentes. We zijn dan 10 jaar samen en dit moeten we ongetwijfeld met ons tweetjes in het buitenland vieren. Laurent zijn ouders zijn fervente zeilers en hebben in Rochefort (vlakbij La Rochelle) hun zeilboot liggen. We trekken naar daar voor 5 dagen en zullen de zeilboot gebruiken als uitvalsbasis om Île de Ré, Ile d’Oléron, La Rochelle, … te ontdekken. Stiekem wel een beetje jammer dat we de zeilboot verre van alleen kunnen besturen, want als ik mijn schoonouders hoor praten moet het daar enorm de moeite zijn om met de boot te verkennen. Ik moet ze dringend eens overhalen om een gastblog te schrijven (of ons mee te nemen, hihi).

wacca-bretagne

 

3 dagen Friesland

Mijn vader had het leuke initiatief om nog eens met de hele familie op reis te gaan. Aangezien dat jaaaaaren geleden is kan ik zijn idee alleen maar toejuichen. Al vanaf mijn 16e vertikte ik het mee te gaan op familievakanties, maar ondertussen is het besef er gekomen dat ik perfect mijn goesting kan doen én eens met de papa op congé kan gaan ;). We zullen drie dagen naar Friesland trekken, gaan wandelen, fietsen, ’s avonds lekker gaan eten en uren bijpraten met mijn familie. Heerlijk!

wacca-friesland

 

1 week Bretagne

Vorig jaar deed ik met m’n broer en zus een roadtrip langs de kustlijn van Normandië. Dit jaar zetten we die gewoon verder. In september zullen we vertrekken vanuit Bretagne. Erg veel plannen gaan we op voorhand niet maken, we zien wel hoe ver we geraken. We boeken niets op voorhand en beslissen ter plekke wel op welke camping we slapen en hoe lang we er blijven. Alvast enorm veel goesting om weer te kamperen!

wacca-bretagne2

En dit zal het zo wat zijn voor 2016… Deze zomer ben ik er in totaal toch een kleine maand uit, dus mij hoor je niet klagen! :D

En jullie? Naar welke reis (of reizen) kijken jullie uit?

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

10 Comments

 1. Oh, Istrië moet prachtig zijn! Wij hebben al de streek rond Dubrovnik gedaan en vonden dat een zware aanrader. Dit jaar gaan we eerst een weekje naar Lanzarote in juni en in augustus gaan we voor twee weken naar Ijsland. Ik kijk er zo hard naar uit!

  • Oh wow, IJsland staat écht op nummer 1 om eens te bezoeken… Het is de prijs die ons tot nu toe tegenhield, maar moeten we binnenkort maar eens werk van maken…
   De streek rond Dubrovnik ziet er inderdaad ook zooo mooi uit! Zouden we graag combineren met Montenegro…

  • Merci voor de tip! Ligt wel een beetje heel ver van waar we zitten, maar je liet die tip al eens vallen, dus nog een reden te meer om ook ooit die streek te gaan bezoeken tijdens een andere reis! :D

 2. Wat een leuke reisplannen! Mijn vriend en ik zijn er nog niet helemaal aan uit. We wachten op de goedkope vliegdeals, maar willen alvast een (vlieg)roadtrip door Europa doen en dan nog één verre bestemming! We zien wel wat er uit de lucht valt ;)

 3. Wel, sinds ik Wacca ken, piep ik regelmatig eens voor reisideetjes
  Ik heb ook nog niks op de planning staan maar kan door deze blog niet wachten om steeds mijn trekkingruzak te maken
  En nee, zuid frankrijk hebben we hier al genoeg verkend :) Peage…. :D
  Opnieuw heb ik veel budgetvriendelijke mogelijkheden, slovenie en kroatie zijn ook hier een want-to-see!
  Wacca is een super reisblog, bedankt voor de inspiratie!!

 4. Wat een leuke reisplannen! Ik vind het zalig om met de wagen op vakantie te gaan. Ik ben het dan ook gewoon van thuis uit (mijn mama heeft vliegangst). Wij reden op een bepaald moment tot in Napels, ook een behoorlijk eind (én zonder airco!).
  Kroatië staat hier ook op het verlanglijstje net als de streek van de Charentes!

  Geniet ervan! Wij blijven deze zomer thuis, maar hebben dan ook heel andere plannen. ;)

  • Amai, tot Napels is het wel héééél ver. Zeker mét kinderen en zonder airco. Respect voor je ouders! Geniet met volle teugen van jullie zomer, zal heel spannend en bijzonder zijn!

 5. Wat een leuke vooruitzichten! Istrië is super en zeker als je in het binnenland zit heb je zoveel prachtige, kleine dorpjes om je heen om te ontdekken.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.