5 tips voor een lange roadtrip

Deze zomer gaan we enkel met de auto op reis. Er staan wat kortere trips gepland, maar de trip naar Slovenië & Kroatië is met zijn 1400km toch de verste die we gaan doen en ooit zelf gereden hebben. Het is ver, we hebben een klein autootje en beschikken niet over de luxe van een airco. Er werd al gevraagd of onze auto dat wel zal volhouden, maar daar ben ik – om het toch wat optimistisch te zijn – wel gerust in.


Een aantal jaar gereden reden we met exact hetzelfde autootje twee keer naar de Franse Alpen op wintervakantie. Die ritten vond ik telkens super gezellig, dus eerlijk gezegd kijk ik niet zo heel hard op tegen de rit. Omdat het nu toch wel wat verder is – en omdat we ontzettend uitkijken naar de vakantie – hebben we een lijstje gemaakt om van onze autorit een onvergetelijke ervaring te maken.

1. Ruiten open en die haren laten waaien!

We hebben geen airco, dus we gaan met alle plezier de frisse lucht binnenlaten en onze haren laten wapperen! Verse lucht tijdens zo een verre rit kan sowieso geen kwaad, dus ik zie écht geen graten in onze auto zonder airco. Misschien dat ik na twee weken in de hitte van Slovenië en Kroatië rondrijden iets anders zal zeggen? Maar we zijn nog jong, het is nu dat we die dingen moeten doen. Gegarandeerd levert het fantastische verhalen op.

2. Podcast aan!

Het is niet dat we niet willen praten, maar 1400km rijden is lang en ver, en dan kan een informatieve podcast al eens interessant zijn om te volgen.

3. Om de 2 uur stoppen & wisselen van chauffeur

Dit is mijn gouden regel. Niet om de 200km wisselen van chauffeur, maar écht om de twee uur. Het zijn niet de afstanden die je moe maken, wel de uren. We hebben de luxe dat we allebei kunnen rijden en de wagen kennen, dan moeten we die luxe ook gebruiken. 2 uur rijden, 2 uur rusten. Moet lukken…

4. GPS aan & offline route bij de hand

Laurent noemde mij ooit eens ‘waardeloos’ als co-piloot, jammer genoeg heeft hij gelijk. Vroeger reden we nog old-school met een kaart naar de Alpen, en dat wil ik geen tweede keer doen. Het bezorgde ons allebei behoorlijk veel stress, en veel teveel overbodige kilometers. Ondertussen staat TomTom Europe op onze iPhone, en die begeleidt ons zonder problemen overal waar we maar willen. Alle vertrouwen in technologie leggen voor zo een lange trip doe ik toch liever niet. Ook al bak ik er niets van, mijn googlemaps beschrijving gaat toch mee… Eens we met Google Maps moeten rijden, neem ik als waardeloze co-piloot het stuur wel over en mag het lief zich eens bewijzen! ;)

5. Sandwichen! Koeken! Bananen! Liters water!

Ik reken nooit op eten langs de autostrade. Het is slecht, duur en het neemt ook veel te veel tijd in beslag. Sandwichen, koeken, bananen en liters water moeten het wel doen. We zorgen er altijd voor om tijdens elke stop wel iets te eten, zodat we nooit honger krijgen. Honger hebben zuigt energie, en autorijden zuigt ook energie. Kwestie van prioriteiten te leggen ;).

 

Vertel eens, welke tip vergeten we nog? Wat doen jullie om een lange roadtrip aangenaam te houden?

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

6 Comments

  1. Het spreekt misschien vanzelf, maar muziek! Zorg dat je een eigen playlist op stick hebt staan of neem good old fashioned CD’s mee. Niets zo irritant als aan de radio draaien en 5 kilometer verder de zender alweer kwijt zijn.

  2. Oh, geweldig! Kroatië is fantastisch en Slovenië staat hier ook hoog op de verlanglijst. Ik ben al benieuwd naar jullie route en avonturen!

    • Ja Kroatië is zoooo mooi! Twee jaar geleden eens voor 5 dagen naartoe gegaan en dat gaf ons zoveel honger naar meer! Naar Slovenië ook enorm benieuwd, gingen we nog nooit naartoe… Alle verhalen komen eraan (nadat we de reizen maakten :D)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.