Algarve: overdekte markt in Loulé

Dat de Algarve meer is dan mooie stranden vertelde ik al uitvoerig, maar er is nog een wonderlijk plekje waarover ik het nog niet had. Tijdens onze laatste dagen trokken we naar Loulé, een charmant dorpje met een prachtige overdekte markt en gezellige straatjes om in te kuieren.


Loulé heeft een mooie overdekte markthal die nog stamt vanuit de vorige eeuw. Je vindt er massa’s verse vis, groenten, fruit, worsten, locale kruiden, brood… We kochten er brood en een flesje Piri Piri, dé specialiteit van de Algarve. Het is een heel pikante olie, die een lekkere pittigheid aan je eten geeft. Helaas is ons flesje sinds een paar weken op. Dringend tijd dus om terug te gaan! ;)

portugal-algarve-loulé-wacca-07 portugal-algarve-loulé-wacca-06 portugal-algarve-loulé-wacca-05

 

Na ons bezoek aan de markthal trokken we nog even het dorpje in. Veel bezienswaardigheden heeft Loulé niet, maar het is er heel gezellig om even rond te wandelen en op een bankje de locals in je op te nemen. Het charmantste vonden wij de winkelstraat die overdekt was met kleurrijke doeken. Gezien de temperaturen was de schaduw daar meer dan welkom!

portugal-algarve-loulé-wacca-03 portugal-algarve-loulé-wacca-02 portugal-algarve-loulé-wacca-01 portugal-algarve-loulé-wacca-04

 

We gingen naar Loulé omdat ik nog wel eens een markt wilde bezoeken, en we nog wat ingrediënten nodig hadden. Zo een gezellig dorpje en markthal hadden we écht niet verwacht. Er hangt een onbedwongen zuiders sfeertje dat ons écht wel kon bekoren… Loulé ligt amper 22 minuten van Faro, ideaal dus om er even te passeren als je op Faro vliegt.

Volg ons op Facebook Volg ons op instagram

2 Comments

  1. Sfeervolle foto’s! De Algarve staat hier al lang op de reisplanning (heb de reis de eerste keer moeten annuleren) en Loulé met haar markt was ik al vaker tegengekomen als niet te missen activiteit. Vorige week gingen we eindelijk toch naar Portugal, maar het werd Lissabon en omgeving… Loulé moet dus nog eventjes wachten… maar niet te lang hoop ik. :)

  2. De algarve is heel mooi en ja ik ben verliefd geworden. Echter mocht iemand er naartoe willen ga dan in het voorjaar of late najaar. Wij zijn begin september gegaan en de temperaturen liggen hier dan nog ver boven de 30 graden wat een nadeel is om stadjes als Silves en Loulé te bezoeken. Ook de Serra de Monchique is niet te doen want daar is het nu nog 40 graden.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.