12 uur in La Rochelle

Tijdens ons reisje in de Charantestreek trokken we voor een korte dag naar La Rochelle. De verwachtingen lagen hoog, want de schoonouders hadden er ons vol lof over verteld. Er werd ons een zuiderse stad beloofd, terwijl we eigenlijk helemaal niet in het Zuiden zaten. Ik kan jullie alvast verklappen dat we verre van teleurgesteld waren. Wat we zoal deden tijdens onze 12 uur in deze stad? Wel…


Veel hadden we niet voorbereid, we waren van plan om La Rochelle – en eigenlijk alles van deze prachtige streek – gewoon op ons te laten afkomen. Te doen, lopen, eten, bezoeken … waar we op die moment zin in hadden. En eerlijk gezegd kan ik je geen betere manier aanraden om La Rochelle (of stiekem gelijk welke stad) te bezoeken.

De oude haven

Onze eerste stop was de oude haven; boten, een mooie promenade, gezellige huisjes vol met restaurants en terrassen. We kochten ergens een broodje en verorberden het aan de haven in het zonnetje terwijl we de stad in ons opnamen.
wacca-larochelle-07

 

Wandelen langs de kust

Daarna liepen we door naar de kust. We volgden het water, liepen langs het strand en zagen in de verte de gigantische jachthaven (wat een uitbereiding is van de oude jachthaven in de stad).wacca-larochelle-06

 

Kuieren in de kleine straatjes

Na de kust liepen we terug naar de stad via kleine straatjes, heerlijk! We zagen straatartiesten, aten een ijsje en belandden uiteindelijk op de straat die de bekende drie torens verbindt.
wacca-larochelle-05 wacca-larochelle-04 wacca-larochelle-03

 

3 torens

Onze dag sloten we af op een van de 3 torens. Initieel wilde ik ze alle drie opklimmen, gewoon voor het uitzicht. Uiteindelijk beslisten we het toch bij eentje te houden, aangezien het uitzicht overal ongeveer hetzelfde moet zijn, en er maar 1 échte hoge toren was. Die beklommen we, en voor een lange tijd staarden we naar de stad en zijn uitzicht.
wacca-larochelle-02 wacca-larochelle-01

La Rochelle is een heel fijne en mooie stad die inderdaad een zuiders kantje heeft. Het was een mooie en rustige dag. Meer tijd dan 1 dag heb je zeker niet nodig wil je alles gezien hebben. Maar langer kan je er uiteraard ook blijven, eens een plons nemen in de zee, een boekje lezen langs de oude haven, …

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.