Slovenië & Kroatië, ge waart de maks!

Sinds vorige zondag zijn wij thuis van de meest epische roadtrip. We reden met onze mini Peugeot 107 van Gent naar Slovenië en Kroatië waar we 16 dagen rondtoerden. We hadden een fantastisch mooie reis en amuseerden ons zodanig hard dat ik de eerste week in België serieus wat tijd nodig had om opnieuw te acclimatiseren. En na een week zijn we er nog niet volledig.


Voordat ik vertel over wat we allemaal zagen is het eerst tijd om de meest random feiten van onze vakantie op te sommen. Gewoon een hint van wat we deden, van de sfeer, van wat onze reis maakte tot was ze geworden is (of zoiets ;))…

 • We reden met onze aircoloze koekendoos 4000km. Vier-duizend. Dat is behoorlijk zot voor ons stadsautootje dat anders met moeite buiten komt. Dus voor al die mensen die gigantische bakken kopen om op vakantie te gaan, het is echt niet nodig. 4 willekeurige wielen onder uw gat en ge kunt vertrekken.
 • Ons autootje reed zelfs 140km/u in Duitsland. Moeiteloos. Chiquen bak.
 • In totaal reden we door 6 landen: België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië & Kroatië
 • Ons huisje in Kroatië stond in het midden van een olijfboomgaard, die we overigens voor ons alleen hadden.
 • De fauna was zowel in Slovenië als Kroatie behoorlijk speciaal. En wat doen wij met speciale fauna? Namen aan geven natuurlijk. We werden regelmatig vergezeld door Sylvia de slang (for real, het enige dier dat Laurent een vrouwennaam wou geven was een slang, vriendelijk), Yves de hagedis en Kevin de witte vis met blauwe strepen.
 • Ik zwom met Sylvia de slang in het meer van Cerknika en Laurent vertrappelde ze bijna in Kroatië.
 • We haalden verse sla uit ons tuintje in ons Sloveens appartement (hoe cool is dat, misschien moet ik thuis ook maar een groentenbalkon aanleggen)
 • De laatste dag van onze reis kocht ik een snorkel. Ik dacht dat een kindersnorkel beter op mijn klein hoofd zou passen, niet dus! Ik moest mijn neus echt ìn de bril proppen, en kreeg het bijna niet over mijn hoofd (vacuüm ogen enal), maar gesnorkeld heb ik!
 • We proefden lokaal Sloveens bier, en ik schaam mij bijna als Belg om het te moeten toegeven, maar dat was best lekker. Zelfs zodanig lekker dat er nog wat bier is meegekomen naar België. Moet ik nu emigreren?
 • In Kroatië hebben we schaamteloos 3 dagen doorgebracht in de hangmat en boeken verslonden.
 • Die rustige hangmatdagen doorbraken we ook wel eens om een spel te spelen. We haalden éindelijk weer het kolonisten van Catan kaartspel en Kahuna boven.
 • We zochten veeeeeel natuur op, en bezochten maar 1 grote stad. Maar wat voor een… Ljubljana staat écht in mijn top 3 van ‘wijze steden’. Een stad waarin ik zou kunnen wonen. Heerlijke sfeer, heerlijke atmosfeer.
 • Nog nooit beklommen wij zoveel heuvels voor mooie uitzichten. In Slovenië vind je om de haverklap een kerk of kasteel op een heuvel, en op die heuvel werden we telkens begroet door de mooiste uitzichten.
 • Verder zagen wij zoveel mooie dingen, maar daarover heb ik het later!

Deze post sluit ik nog af met een aantal vakantiekiekjes, een mini foto-samenvatting van de roadtrip. In volgende posts onthullen we alle details!
slovenie-kroatie-wacca-12slovenie-kroatie-wacca-01 slovenie-kroatie-wacca-11 slovenie-kroatie-wacca-10 slovenie-kroatie-wacca-09 slovenie-kroatie-wacca-08 slovenie-kroatie-wacca-07 slovenie-kroatie-wacca-06 slovenie-kroatie-wacca-05 slovenie-kroatie-wacca-04 slovenie-kroatie-wacca-03 slovenie-kroatie-wacca-02

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.