Slovenië: de indrukwekkende Vintgarkloof

Een van de meest indrukwekkende natuurplekjes die wij zagen in Slovenië was de Vintgarkloof. In deze kloof loopt een wandelpad van 1,6km lang, waarop je getrakteerd wordt door steile rotswanden, dichtbeboste heuvels, een turquoise-groene rivier, watervallen, poelen en stroomversnellingen. Het pad bestaat uit bruggen en spectaculair hangende paden waardoor je alles op je gemak kan aanschouwen (lees: geen moeilijk bewandelbare paden en geklauter ;)).


Aangezien de Vintgarkloof 4 km van Bled ligt combineerden wij dit. Eerlijk gezegd verwachtte ik mij aan een drukte van je welste. De paden zagen er smal uit op foto en de natuur te mooi om overgeslaan te worden. Maar wij werden positief verrast! Doordat we dit combineerden met Bled en Skofja Lofa (waarover later meer) arriveerden wij pas om 17u30 aan de kloof. In het begin van de tocht kwamen we geregeld andere toeristen tegen, maar hoe later het werd, hoe rustiger het er ook was. Op vele stukken hadden wij deze natuurpracht voor ons alleen, wat echt heerlijk was!

Later hoorde ik van Claire van vree ver weg dat het er bij hun bezoek echt over de hoofden lopen was. Hadden wij puur geluk, of is een bezoek buiten het seizoen (juni in ons geval) én op de avond dé moment? Geen idee, ik kan je alleen aanraden het niet op de gewone tijdstippen te bezoeken. Wij vonden dit een van de mooiste dingen die we zagen, en ik denk dat de rust en stilte daar iets mee te maken hebben.

wacca-slovenie-vintgarkloof-01

wacca-slovenie-vintgarkloof-05 wacca-slovenie-vintgarkloof-04 wacca-slovenie-vintgarkloof-03 wacca-slovenie-vintgarkloof-02
wacca-slovenie-vintgarkloof-06

Praktisch

  • Aangezien de kloof aangelegde paden heeft is de ingang niet gratis. Een ticketje voor een volwassene kost €4, voor studenten en kinderen €3.
  • De ruime parking net voor de ingang is gratis.
  • Vanuit Bled staan er 1000 bordjes die leiden naar ‘Vintgar’, je moet je dus geen zorgen maken om het te vinden
  • Als je liever niet over de hoofden loopt is het het beste is om ’s morgens vroeg of ’s avonds een bezoek te brengen
  • Calculeer genoeg tijd in want het is er zo mooi dat het zonde is om er door te racen
  • De meeste mensen (inclusief wij omdat we niet op de hoogte waren) lopen op het pad heen en terug, maar blijkbaar is er een mooie wandeling die je kan volgen om terug naar de parking te gaan. Zo hoef je het pad niet onnodig druk te maken en zie je ook een ander stukje van de natuur.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Like ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

1 Comment

  1. De vintgarkloof is momenteel (juni 2018) gesloten. We zijn erg enthousiast gemaakt door jullie leuk geschreven stukjes die we graag als leidraad gebruiken. Slovenië is een prachtig land. Ga door met schrijven!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.