srprs.me: op reis met je bestemming als verrassing

Vorig weekend deden wij een citytrip in het buitenland en het enige dat we op voorhand wisten was de temperatuur van onze bestemming en de moment dat we verwacht werden op de luchthaven. Hoe dan? Wel, srprs.me is zo een mega cool reisbureau dat àlles voor u regelt, maar jou gewoon niet meedeelt wat ze eigenlijk voor jou in petto hebben. Via een persoonlijke wegpagina kan jij met behulp van een teller zien binnen hoeveel dagen je vertrekt, en een week op voorhand geven ze jou ook gewoon het weerbericht van de specifieke locatie mee. Kwestie dat je toch ergens een idee hebt van wat er in je valies moet belanden. Als kers op de taart is er een kraslotje voorzien, waarmee je op de luchthaven te weten komt waar je nu eigenlijk naartoe vliegt.


wacca-srprsme-madrid-15

Vorige week zaterdag stonden we – enthousiast zoals we zijn – al om 4u30 onder de douche. Doordoen, snel eten en dan vol spanning naar de luchthaven. We wisten dat het er super heet ging zijn (37° voor de eerste dag) maar verder hadden we géén idee. Het kraslotje dat we de week voordien in onze bus ontvingen zat vanboven in onze valies te pronken, wachtend om open te krabben. Eerlijk gezegd kan ik mij de laatste keer dat ik zoveel – positieve – stress had niet meer herinneren. De laatste kilometers vooraleer we in Zaventem toekwamen zat ik als een gek achter het stuur. Ik kon niet stoppen met mogelijke locaties op te sommen en stak een hele Aardrijkskundige relaas af tegen Laurent. Het was zelfs zo erg dat alle warme steden tijdens de rit al de revue waren gepasseerd, van het Oostblok tot het Zuiden. Zo kon ik na het krabben fier en enthousiast zeggen ‘ojeeeiii, kebbet daarnet nog gezegd’.

Om het onszelf nog spannender te maken – kwestie van het maximum spanningslevel zéker te bereiken – lanceerden we 3 dagen voor vertrek nog een mini wedstrijdje op Facebook en Instagram. We vroegen aan jullie om te gokken waar srprs.me ons naartoe stuurt, de personen die juist waren beloofden wij een mega gepersonaliseerd vakantiekaartje vanop destination unknown. Goed nieuws, want we konden er twee versturen! Als jullie willen weten waar we nu uiteindelijk naartoe gingen kunnen jullie onze Facebook of Instagram gaan uitpluizen, maar gewoon verder lezen is ook een optie ;).

srprsme-madrid-wacca-03

 

the Destination unknown

Spannend e. Terwijl ik dit alles neerschrijf voel ik de stressvlindertjes zo weer rondfladderen.

Eenmaal we in de vertrekhal van Zaventem stonden, keken we nog eens naar het bord van mogelijke bestemmingen. We zagen er veel winnaars op staan, maar de echte stond gewoon op onze kaart, die we éindelijk mochten open krabben. De grijze laagjes vlogen eraf en we zagen de magische code verschijnen die we moesten ingeven op onze persoonlijke website. Dit deden we, en dan was onze 3G verbinding plots wel heel traag. Spannend spannend spannend en…….. We zagen in schone gele letters ‘Madrid’ staan. Het ongeloof was groot, en tegelijk was ik zo overtuigd van mijn stuk ‘ik heb het daarnet nog gezegd’. Want ja, ik had zo goed als een hele les aardrijkskunde opgezegd tegen den Laurent ;). We filmden het verloop in Zaventem, voor de nieuwsgierige aagjes onder ons die ons nog niet volgen op IG of fb, hier kan je het bekijken. Dit alles trouwens volledig in primeur, want doorgaans hou ik mijn smoel (en zeker stem ;)) maar al te graag weg van het internet, maar hell, dit was het waard! :D

vliegen

Om 9u25 gingen we met onze voetjes van de grond, hop richting Madrid (wtf, Madrid, beeeeestig!). Eenmaal geland lieten we vol ongeloof de hitte over ons vallen. We zochten uit hoe we van de luchthaven naar ons hotel geraakten (dit was al de eerste beproeving, want dit was niet voorbereid voor ons, kwestie van de spanning erin te houden :D), kochten uiteindelijk een metro ticketje, namen 3 metro’s waarna we toekwamen in de straat van ons hotel. We werden meteen omringd door immense architectuur, een brede boulevard en omarmd door de Spaanse hitte van het binnenland. Duizend hartjes. En we hadden ons hotel nog niet eens gezien.

Slapen

We waren eventjes fout, liepen dan verdwaasd ons hotel voorbij, maar kwamen uiteindelijk toch onze overnachting tegen. Het was een prachtig 4 sterren hotel, met een lobby en in-checkbalie om ‘u’ tegen te zeggen. Nadat we onze sleutels kregen stapten we een charmante – heel oude – lift met traliesdeuren in, richting verdiep 5. We werden verrast door de kamer en het uitzicht dat we hadden vanop ons balkon. Tienduizend hartjes. Dit voelde zoooo onwerkelijk aan. ’s Morgens hadden we nog geen verwachtingen, en ’s middags stonden we in de Spaanse zon uit te kijken over Madrid. Heerlijk…

srprsme-madrid-wacca-07
srprsme-madrid-wacca-10

 

En dan?

We verfristen ons snel, downloadden een goede metro app en triposo (een reisgidsapp). We keken heel vluchtig waar er iets te doen was, waarna we buiten wandelden en gewoon door de straten begonnen te kuieren. Uiteindelijk belandden we in parken, in heerlijke tapasbars, kleine straatjes, grote boulevards, Spaanse winkels waar ik tot voor kort enkel online kocht, een rommelmarkt, een overdekte markt vol tapas, … We lunchten na 14u, dachten aan avondeten om 22u, genoten om 00u00 nog steeds van de 30° in de straten. Met andere woorden; we hebben Madrid echt beleefd en zo intens gevoeld.

srprsme-madrid-wacca-02 srprsme-madrid-wacca-06 srprsme-madrid-wacca-08 srprsme-madrid-wacca-09

 

En nu?

Het klinkt ontzettend cheesy, maar we zijn ondertussen even lang terug thuis dan dat we weg geweest zijn, en we zijn nog steeds aan het nagenieten. Wij zijn sowieso geen al te grote planners op vakantie, en laten relatief veel afhangen van het moment zelf. Het op reis vertrekken zonder enig plan, zonder zelfs enig doel of verwachting heeft toch nog iets extra rustgevend. Je weet dat alle noodzakelijke dingen – vervoer & overnachting – voor jou geregeld zijn, daardoor is de voorbereiding onbestaand en heb je zeeën van tijd om in alle spanning aardrijkskundelessen op te sommen. Als resultaat heb ik het gevoel dat we in die drie dagen citytrip meer dan een week zijn weg geweest, en kon ik mij vanaf dag 1 al compleet ontspannen (terwijl ik daar anders vaak 4 of 5 dagen voor nodig heb). Het voelde aan alsof we met ons tweetjes samen op een surreële wereld leven waar je plots in andere steden belandt, ofzoiets.

srprsme-madrid-wacca-01

 

Nog eens?

Sowieso! Alles was méga dik in orde. Vluchturen, de vlucht zelf, het hotel, heel de organisatie, de communicatie, … Om dan nog maar te zwijgen van heel de beleving die je net gelezen hebt. Nen mega dikken kudos aan srprs.me, écht waar!

Praktisch

  • Srprs.me heeft verschillende formules, wij deden ‘citytrip’, maar als je liever naar een onbekende zonbestemming wil gaan, of je verkiest een roadtrip? Dan kan dat ook allemaal! Hier kan je alle reisformules bekijken.
  • Zijn er plaatsen waar je liever niet naartoe gaat? Dan geef je dat gewoon mee en wordt daar tijdens de boeking rekening mee gehouden.
  • Sinds kort kan je perfect vanuit Brussel vertrekken, dus moet je niet meer naar een Nederlandse luchthaven rijden. Woehoew!
  • Je kan altijd de lengte van je vakantie kiezen, ga je op een korte citytrip van 3 dagen? Of heb je liever wat meer tijd? Alles kan!

En jullie? Zouden jullie wel eens op reis willen gaan terwijl jullie op voorhand geen flauw benul hebben naar waar de reis jou brengt?

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

Disclaimer: Deze activiteit was op uitnodiging, de srprs.me ervaring (vlucht & hotel) waren dan ook volledig  voor ons vergoed. Wij worden niet extra gecompenseerd voor deze post en schreven bovenstaand vanuit eigen bevindingen.

3 Comments

  1. Ik ben iemand die zelf altijd graag de touwtjes in handen heeft bij het plannen van een reis, dus misschien is dit voor mij wel een ideale oefening in loslaten. Ik ga het alleszins eens verder bekijken!

    • Ja, echt dé manier om alles eens gewoon los te laten! Je kan op je twee oren slapen dat alles dik in orde is, en je hoeft er zelf niets voor te doen :D

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.