Engeland: 12 uur in de Peak District

Exact twee woensdagen geleden trok ik samen met een aantal andere bloggers voor een dag naar Engeland. De vlieger op voor 1 dag. De maks decadent. We waren ongeveer 12 uur in de Peak District, en in die 12 uur deden we zowat alles wat een normale mens doet in een lang weekend, of zelfs op het gemak in een weekske. We reden door de heuvels van de Peak District om een aantal highlights te bezoeken, waarna we doorreisden naar Nottingham. Ik kan u alvast al verklappen dat het daar schoon is.


peakdistrict-wacca-10

 

Sightseeing in de Peak District

Monsal trail

Initieel gingen we ’s morgens fietsen op de Monsal Trail. Als twaalfjarige deed ik dit al eens met mijn ouders, en hier heb ik zo fijne herinneringen aan dat ik dit nog wel eens veel bewuster wou beleven. Helaas had het vliegtuig van BMI regional ’s morgens vertraging (en dat terwijl ze zo gekend staan voor hun stiptheid), waardoor we onze uitgebreide fietstocht hebben moeten inruilen voor een rondrit met de toeristische dienst. Rondracen in een fiat 500 en buiten de mooie glooiende heuvels ook nog eens getrakteerd worden op fijne annekdotes. Verre van een slecht alternatief, nietwaar? Hier alvast 2 dingen die je niet mag missen in deze streek.

Chatsworth

Chatsworth is een prachtig landhuis met een cascade achter het huis (waar ik als 12 jarig meisje enthousiast in liep rond te huppelen op zoek naar afkoeling). Je kan er het huis en de tuin bezoeken, en een namiddag wandelen in het grote park rond het landgoed.peakdistrict-wacca-09 peakdistrict-wacca-08

 

Monsal head

Monsal Head is een uitkijkpunt waar je zicht hebt op de typisch glooiende groene heuvels van de Peak District. Heerlijke rustige omgeving om te picknicken, te starten met een wandeling, of om een hele middag vanop een bankje de mooie natuur in jou op te nemen…peakdistrict-wacca-06 peakdistrict-wacca-07

 

Met de trein naar Nottingham

Na onze rondtrip doorheen de peak district namen we de trein met east midland trains naar Nottingham. Het station was charmant oud, de trein comfortabel nieuw. Net zoals ik het graag heb :).peakdistrict-wacca-05

 

Nottingham

In Nottingham werden we opgewacht door Robin Hood, waarna hij ons meenam om te lunchen bij Iberico world tapas. Alles behalve wat je verwacht in Engeland, maar heel fijne en lekkere tapas. Ideaal om ons voor te bereiden op een guided tour met de enige echte Robin Hood.

Tijdens de tour leerden we dat Nottingham van Snottingham komt, en dat het er niet altijd rozengeur en maneschijn is geweest. Het is een magere troost, maar aan hun vreselijke geschiedenis hielden ze wel prachtige pakhuizen en architectuur over. Verder zagen we dat ze in Nottingham toch alweer een stapje voor zitten op ons en hun leegstaande kerken een mooie nieuwe bestemming geven. Ik observeerde de stad en zag hoe jong, gezellig en gemoedelijk ze is. Londen, maar dan in’t klein (ik had er zelfs het dorpsstadsgevoel dat je ook zo mooi in Gent hebt).
peakdistrict-wacca-01 peakdistrict-wacca-03 peakdistrict-wacca-04peakdistrict-wacca-02

 

Tot de volgende!

Peak District, Nottingham… Ik zag jullie ooit als 12 jarige snotneus, en toen vond ik u schoon. Straffer nog, ge zijt de streek van Engeland die mij het meest is bijgebleven (wetende dat we als kind naar vele Engelse streken gingen). Ik keerde nu voor een blits bezoek terug, en herinnerde mij weer waarom ik u zo mooi vond. Het was kort, maar zeker niet de laatste keer. Het viel mij op hoe schoon uw heuvels zijn, hoeveel we hierin zouden kunnen fietsen. Ik zou zo zeggen, tot de volgende. Dan beloof ik meer tijd uit te trekken en u alle aandacht te geven die ge eigenlijk verdient.

De peak district ontdekken?

Ik kan het je alleen maar aanraden om zelf eens naar de Peak District af te zakken. De regio heeft zoveel meer in petto dan hierboven geschreven, en dat land is zo schoon en ondergewaardeerd (maar daar had ik het al eens over). Met bmi regional vlieg je gemakkelijk voor één of meerdere dagen naar deze streek. Ga je liever met de wagen? Dan wordt je getrakteerd op een boottochtje (of een treinreis in een tunnel, als je dat verkiest ;)).

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Like ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

Disclaimer: Deze activiteit was op uitnodiging, de trip werd dan ook volledig  voor ons vergoed. Wij worden niet extra gecompenseerd voor deze post en schreven bovenstaand vanuit eigen bevindingen.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.