2016, gij schoon kutjaar

2016 was op wereldvlak een echt kutjaar. Toch mag ik serieus mijn pollekes kussen, want hoe ongelukkig de aardbol ook was, heb ik de chance gehad oprecht intens gelukkig te kunnen zijn. We maakten fantastische vakanties, kregen met Wacca heel wat kansen aangereikt, en ook van België leerden wij een heel mooie kant kennen op onze koersfiets. Hieronder een klein reisoverzicht van 2016!


Januari 2016 – frankrijk, Superdévoluy

superdévoluy

Liftje op, opt gemak naar beneden, een frietje stekken in de berghut, weer verkleumen op de lift, eens naar het ander dorpje zoeven… Skivakantie ervaar ik stiekem als zowat de meest ontspannende week van heel het jaar, en we hebben geluk want binnen een maand staan we weer op de latten, hoera!

Februari 2016 – weekendje scheldeland

Scheldeland

We sliepen in een prachtig landhuis, maakten een wandeling rond het voormalige vliegveld van Gontrode, en trokken rond in het Liezele van 100 jaar geleden. Het werd een heerlijk verrassend weekendje vlakbij huis!

Maart 2016 – Roemenië, Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Voor mijn werk mocht ik nog eens afreizen naar Cluj-Napoca, de fijne studentenstad in Roemenië. Buiten de vele meetings trok ik naar het punt vanwaar je een prachtig uitzicht heb, liep ik deze keer niét verloren in de stad, gingen we weer heerlijke sushi eten, dineerden we in zowat het meest speciale restaurant van heel Cluj en genoot ik van veel te lange douches onder de regendouche vant hotel. Hoog tijd dat Laurent en ik samen eens naar Roemenië & Cluj trekken…

Mei 2016 – weekendje Oostende

Oostende

We leerden de stad kennen door de ogen van Ensor, samen met hem maakten we een wandeling door zijn stad, bezochten we zijn museumvleugel in het mu.zee en én brachten we een bezoek aan het ensorhuis. Daarbuiten kochten we veel teveel verse garnalen, gingen we heerlijk gaan eten, maakten we een wandeling op de strekdam, wachtten we veel te lang op de overzetboot en genoten we van alle kleine dingen die onze Belgische kust ons te geven heeft.

Mei 2016 – frankrijk, des charentes

des charantes

We waren 10 jaar samen en gingen voor vijf dagen naar de Charantestreek om dit te vieren. We sliepen op een zeilboot, aten belachelijk veel oesters, dronken champagne in de kuip, sliepen in de haven van Rochefort, bezochten La Rochelle, reden naar de eilanden I’le de Ré en I’le d’Oleron, en genoten zo intens van onze tiende verjaardag.

Juni 2016 – roadtrip naar Slovenië & Kroatië

wacca-2016-vogelvlucht-06awacca-2016-vogelvlucht-06b

We reden met ons klein autootje in 1 dag naar Ljubljana waar we een appartementje huurden. We zagen vele bergen, zwommen in bergmeren, reden door een Toscaans landschap, genoten van Ljubljana zelf, bezochten vele kleine stadjes, …

Na een weekje Slovenië reden we door naar Istrië. Onze airbnb had een gigantische olijfboomgaard, we reden naar de toeristische Westkust, genoten van de hete zon en verlaten stranden aan de Oostkust, lagen ongegeneerd volledige dagen in de hangmat, haalden eindelijk weer wat gezelschapsspelletjes boven, … De vakantie was een perfecte mix van rondsjollen in Slovenië en chillen in Kroatië.

Augustus 2016 – srprs.me naar madrid

wacca-2016-vogelvlucht-07

We kwamen pas op de luchthaven te weten dat we naar Madrid gingen, dronken sangria in het parque del Retiro, aten talloze tapas, stuurden kaartjes naar waccalezers, bezochten een heerlijk drukke rommelmarkt, liepen om 12u ’s nachts nog te zweten in de heerlijke 30°, sliepen in het poepchique hotel Villa de la Reina, …

Augustus 2016 – friesland

wacca-2016-vogelvlucht-08

Met mijn familie trokken we voor een lang weekend naar Friesland. We ontdekten er gezellige stadjes, maakten een mooie fietstocht, aten zoals vroeger tezamen in ons vakantiehuisje, sliepen op een boerderij, gingen wandelen, … Met andere woorden was het nog eens even gelijk in dienen goeien ouden tijd tijdens de jaarlijkse familievakanties.

September 2016 – de peak district, UK

wacca-2016-vogelvlucht-10

We stegen ’s morgens vroeg op en landden ’s avonds laat alweer in Brussel, trokken naar Chatsworth, genoten van het uitzicht op Monsal Head, gingen met de trein naar Nottingham waar we begroet werden door Robin Hood himself, we lunchten in een tapasbar en trokken daarna met Robin Hood de stad in.

September 2016 – roadtrip normandië & Bretagne

wacca-2016-vogelvlucht-09

Ik ging met de zus op kampeer-roadtrip. We bezochten de Mont-Saint Michel, nog wat andere pareltjes van Normandië, aten oesters op het strand, snorkelden in de zee, sloegen ons tent op langs de kust en werden ’s nachts weer gewekt door een storm en naar binnen vliegende piketten, we zagen het toeristische Saint-Malo, eindeloos veel baaitjes, en kookten elke avond op ons gasvuurke. Heerlijk down to earth als ge het mij vraagt.

2016…

Mijn doel van 2016 was het werken aan evenwicht. Evenwicht tussen werk en vrije tijd, evenwicht tussen klusjes en ontspanningsmomenten, evenwicht tussen uitjes en gezellige avonden thuis, evenwicht tussen vakanties en activiteiten in eigen land. Met andere woorden evenwicht in z’n puurste vorm. Hoewel ik het gevoel heb er nog niet volledig te zijn, heb ik toch evenwichtiger en intenser dan ooit geleefd. En het doet zoveel deugd dit nu te kunnen neerpennen.

2017…

In 2017 zet ik mijn zoektocht naar het ideale evenwicht verder. En dan vooral het evenwicht tussen alles waarmee ik in m’n vrije tijd bezig ben. Ik volg verder pianolessen, heb sinds kort mijn viool weer afgestoft, wil toch weer een aantal keer int buitenland zitten, zou minimum 3000km willen fietsen, en stiekem ook nog heel wat boeken verslinden, en de keuken is zo wijs om in te experimenteren, en eigenlijk feitelijk zou ik ook echt wel wat meer artikels online willen krijgen op Wacca, en en en… Dames en heren, ik vind het dus moeilijk om dit alles evenwichtig te combineren met m’n werk, sociaal leven en helaas ook het huishouden… Dus als er hier wonder-multitaskers zitten of mensen zijn die 8u in een dag weten bij te toveren door trucken van de foor, àl jullie tips zijn meer dan welkom!

Op reisgebied zijn er nog niet zo heel veel plannen. In januari staan we weer op de skilatten, deze keer in Les Sybelles. Verder zouden we er in juni graag 2 weken met onze koersfiets op uittrekken, koersen in de heuvels afwisselen met zwemmen, lezen & chillen. Maar waar? Nog geen flauw idee. En over verdere plannen? Ook nog geen flauw idee. We zien wel wat de tijd brengt! :)

En dan rest mij nog nen welgemeende dank u om altijd maar opnieuw te komen lezen dit jaar. Zonder jullie was Wacca niet hetzelfde, en zonder jullie waren onze reizen zelfs niet hetzelfde (#emomomentje)! Wij wensen jullie een spetterende overgang van oud naar nieuw, maar nog veel belangrijker, een zot 2017. Dat jullie gezond mogen zijn, weer extra stukjes van deze aardbol mogen ontdekken, een mooi evenwicht vinden, en intens gelukkig mogen zijn met de kleine dingen des levens…

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

6 Comments

  1. Kweetniehoeschoon allemaal! Ik kijk alvast uit naar een nieuw jaar vol Wacca ^^ Enneuh, uiteraard ook daarbuiten het allerbeste gewenst :-) (maar dat wist je wel al)

  2. Mooie bestemmingen bezocht je in 2016. Wat reizen betreft een heerlijk jaar! Ik wens je een geweldig mooi nieuw jaar. Geniet volop lady!

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.