Skiën voor nerds: afdalingen tracken

Stiekem, zo heel stiekem hebben wij het kei hard voor statistieken. Onze activiteit meten we dagelijks op met de Apple Watch en al onze fietsactiviteiten worden nauwkeurig getracked via Strava. Dus zochten we dit jaar een manier om ook onze skie-activiteiten te tracken. Want eerlijk? Het is toch mega cool om na een dagje skiën een kaartje te zien van waar je zoal rondhing, wat je maximum snelheid was, hoeveel kilometer je naar beneden ging. Allez, ja toch e?


Dus zo geschiedde. Techy Laurent botste op de app Slopes, een app die alle details van je sneeuwavontuur bijhoudt en perfect synchroon werkt met je Apple watch. Voor je op de eerste lift stapt, start je de tracker op je iPhone of Apple watch, en deze kan je een hele dag laten aanstaan. Door je snelheid redeneert Slopes of je op de lift zit, of je van de berg aan het gaan bent. En wanneer je luncht of even uitblaast merkt hij dit gewoon op en stopt met tracken (slimme kerel!). Eigenlijk hoef je enkel ’s morgens de tracker aan te zetten en ’s avonds af te zetten. En vertrouw je het goedje niet, dan is er ook gewoon een pauzeknop.

Trouwens, wij waren erg fan van de app op de Apple watch! Als je op de lift zit moet je je iPhone niet bovenhalen en riskeren hem naar beneden te gooien (ja, ik ben zo eentje die hierin zou slagen). En tussendoor hoef je je iPhone niet uit je zak te vissen om een snelle blik te werpen op de statistieken. Data-Absorptie zonder moeite of risico, mwuahaha.

Onze statistieken

En dan komt het leuke, na een weekje tracken heb je kei veel persoonlijke statistieken:

 • Ik (Liesbeth) skiede in totaal 121km, Laurent nog een pak meer omdat die maar niet genoeg kon krijgen.
 • M’n maximum snelheid was 56 km/u (chance dat ‘k een helm draag). En tja, bij de Laurent was dat 67km/u (zonder helm, de waaghals).
 • In totaal maakte ik 78 afdalingen. En tja, ge voelt mij al komen zeker? Bij Laurent waren dat er pakken meer ;).
 • Op de zotste dag skieden we 31 kilometer, op de meest luie dag 21 kilometer.

Als souvenirtje bezorgt de app je nog eens een kaart met daarop aangeduid waar je naar boven ging (zwarte lijnen) en naar beneden zoefde (rode lijnen). Hier onze samenvatting van 5 dagen skiën (één dag werd niet getracked wegens té slecht weer en ik geen dure gadgets meenam om te voorkomen dat de sneeuw die zou ruïneren).

slopes-ski-wacca-01

praktisch

De app is gratis voor het basisgebruik. Wat dat basisgebruik inhoudt?

 • Tracken van snelheid: maximum & minimum
 • Tracken van afstand: totaal aantal kilometer geskied, totaal aantal kilometer op de lift
 • Tracken van de tijd: de tijd die je doorbracht op de lift en op de latten
 • Een kaartje

verwacht je iets meer data, dan kan je dit via een in app purchase aankopen. Afhankelijk van de tijd dat je de app gebruikt betaal je meer of minder. Een dag gedetailleerde info kost je €1,99, een week €4,99 en een jaar €21,49. Wat die gedetailleerde info precies inhoudt?

 • Een gedetailleerde timeline die je aantoont wanneer je waar zat (hohooo, big brother!)
 • Een interactieve kaart waarop je per run details kan zien van je statistieken op die specifieke moment
 • Interactieve replay van je skiparcours met speed heatmaps (fancy!)
 • En meer live statistieken

Wij deden het voor een weekje met de gratis versie en waren daar al meer dan tevreden mee. Maar ben je nog een grotere statistiekennerd dan ons, zijn er dus ook opties genoeg! :D

Ps: dit is geen gesponsorde post, gewoon ontstaan vanuit een kinderlijk enthousiasme. Hoedje af voor Slopes!

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.