paars bloementapijt in het brakelbos

Tegenwoordig is er belachelijk veel te doen rond het Hallerbos en zijn prachtige boshyacinten. Ik had gepland hier met een vriendin naartoe te trekken, maar de hele commotie in de media deed ons schrik krijgen van een overrompeld bos. Het Hallerbos werd ingewisseld voor het rustige Brakelbos in de Vlaamse Ardennen, en we breiden er een heuvelachtige natuurwandeling aan. Dé lentetip die ik kan geven om er een dagje op uit te trekken in eigen land!


wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-06
We vertrokken in Opbrakel waar we met behulp van knooppunten via de Verrebeekmolen naar het Brakelbos trokken. In het Brakelbos weken we even af van de knooppuntenroute en volgden we volledig onze neus (en de blauwe bloemen!). Echt heerlijk: de geur van de boshyacinten, de stilte en rust, vogeltjes… We waren er bijna alleen, wat – zeker met de heisa van het Hallerbos – zo uniek aanvoelde. Na onze uitgebreide wandeling en vele ‘Ooohhhs en aaaahss’ trokken we de schone veldwegen van de Vlaamse Ardennen weer in om nog een aantal keer op en neer te stappen op onze schone heuvels. Veel meer woorden ga ik er niet meer aan vuilmaken, want foto’s zeggen in dit geval zoveel meer!

wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-10 wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-09
wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-07 wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-05 wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-04 wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-03 wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-02wacca-brakelbos-wandeling-vlaamse-ardennen-01

 

Praktisch

Afstand – 13,8km
Terrein – asfalt, boswegen, landwegels & velden (stevige schoenen wel aan te raden!)
Totale stijging – 207m

de route

Met bovenstaande kaart kan je heel eenvoudig via je smartphone navigeren tijdens de wandeling. Wil je de route in je GPS steken? Dan kan je hier een GPX-file downloaden.

Helemaal geen fan van een GPS tijdens je wandeling? Niet getreurd, want voor jullie hebben we de knooppunten die we volgden. Weet wel dat we in het bos wat onze zin gedaan hebben, en daar even afgeweken zijn van de te volgen knooppunten: 84 | 85 | 29 | 34 | 51 – hier kom je het brakelbos binnen | 33 | 31 | 30 | 28 | 84. We stippelden de route ook even voor jullie uit op de knooppuntenwebsite.

 

Have fun! En vooral; wacht niet te lang, want dat bloementapijt dat je kan aanschouwen in alle rust is echt adembenemend!

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

2 Comments

  1. Hello,
    Via https://www.toerismevlaamseardennen.be/nl/ jullie blog ontdekt en gisteren die mooie wandeling in Brakelbos gedaan. Enige tegenvaller: restaurants in La Houppe konden niet overweg met het te grote aanbod van wandelaars/fietsers enz die een hapje wilden eten ..

    En nog enkele tips voor jullie:
    https://www.grinta.be/upload/attach-image/cevennes-1.pdf
    https://www.routeyou.com/nl-be/route/products/39323/racefietsroute/mooiste-100-km-in-belgische-ardennen

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.