De Cévennes in beeld

Haaa de Cévennes… We zijn al eventjes terug maar door alle fijne zomeravonden en dagen in eigen land hebben we de tijd nog niet genomen om eventjes terug te blikken, woeps! Zo heel hoge verwachtingen over de Cévennes waren er niet, gewoon omdat ik niet zo goed wist wàt te verwachten. Op het internet en in de reisboekenhandel was bijzonder weinig over de streek terug te vinden, en wat een zonde! We werden verrast door prachtige natuur in het dunst bevolkte deel van Frankrijk. Geen autostrades, geen grote steden in de buurt, enkel kleine dorpjes, bergpassen en prachtige vergezichten.


Voor het eerst namen we onze fietsen mee voor een langere vakantie. We besloten op één locatie te blijven voor twee weken, en deze volledig met de fiets te verkennen. Geen uren in de auto, niet continu rondjeezen of verhuizen. Rusten en alles op het dooie gemakske verkennen. En eerlijk? Ik kan mij geen betere manier inbeelden om de Cévennes te ontdekken… Er zijn geen grote bezienswaardigheden die je ‘moet’ gezien hebben, geen steden waarin je uren aan een stuk ‘moet’ rondlopen om van alles en nog wat te zien. In de plaats daarvan is eigenlijk alles mooi en fijn vertoeven, en zijn het de vele prachtige vergezichten en charmante dorpjes die van de streek een pareltje maken. Normaal gezien rijden we tijdens zo’n reizen uren rond met de auto, maar deze keer dus niet! We klommen vele kilometers, verdienden de uitzichten, passeerden gezellige dorpjes, begroetten de andere (weinige) fietsers belachelijk enthousiast en zoefden aan een veel te hoge snelheid weer van die bergen naar beneden.

Het was een andere manier om op vakantie te gaan en een streek te zien, maar wat mij betreft is die meer dan voor herhaling vatbaar. Het is moeilijk te beschrijven, maar door het zo rustig aan te doen en onszelf voort te bewegen met elke vezel in ons lijf heb ik het gevoel de Cévennes veel meer gevoeld en beleefd te hebben, als je begrijpt wat ik bedoel… Het was zelfs zodanig wijs dat wij alweer een lang weekend in Duitsland geboekt hebben, om daar – ge raadt het nooit – te fietsen!

Er is teveel te vertellen over de Cévennes om dit allemaal in 1 blogpost te rammen, vandaar dat ik vandaag het startsignaal geef met een aantal sfeerfoto’s van de streek. Bereid je maar voor op vele straten, kleine dorpjes en vooral prachtige natuur. En de rest van onze verhalen? Die komen er binnenkort aan! :D

wacca-frankrijk-cevennes-01 wacca-frankrijk-cevennes-02wacca-frankrijk-cevennes-05 wacca-frankrijk-cevennes-03wacca-frankrijk-cevennes-09

wacca-frankrijk-cevennes-06 wacca-frankrijk-cevennes-07 wacca-frankrijk-cevennes-08
wacca-frankrijk-cevennes-10wacca-frankrijk-cevennes-04 wacca-frankrijk-cevennes-11 wacca-frankrijk-cevennes-12 wacca-frankrijk-cevennes-13

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Volg ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

1 Comment

  1. Het ziet er daar inderdaad prachtig uit! En ik heb wel een idee wat je bedoelt met de streek beleven in alle rust, op onze laatste reis hebben wij naar onze mening nét iets teveel rondgereden en te weinig genoten, weer een les geleerd :-)

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.