2017 in reizen

We zijn ondertussen al Januari, dus nog even (ondertussen al nostalgisch) terugkijken naar 2017, wordt dat nog sociaal aanvaard? Hoe dan ook… het was een onvergetelijk schoon jaar, dus fashionably late of niet, hier ons overzicht!


Januari 2017 – Les Sybelles

wacca-reisjaar-2017-skivakantie

Onze eerste vakantie bracht ons naar Les Sybelles, na twee jaar skiën in Superdévoluy gingen we voor een groter skigebied. Lange afdalingen, zalig zonnige dagen van 10° (met waterpistes tot gevolg ;)), glühwein en frietjes, prachtige uitzichten, skitochten naar naburige dorpjes, fondue avonden met vlees van de lokale slager, … Ho jee, binnen 1 week vertrekken we opnieuw (dit jaar naar Flaine). Wat mij betreft mag volgende week wel héél snel vooruit gaan. Tijd om de sneeuw weer onder mijn skies te voelen knarsen!

April 2017 – Ardennen, Spa

wacca-reisjaar-2017-spaIn het voorjaar planden we onze zomervakantie, en dachten we aan een fietsvakantie met onze koersfiets in een bergachtig gebied, alleen wisten we niet of bergen (of heuvels überhaupt) ons wel zouden afgaan. We kochten last-minute een rek om de fietsen te bevestigen op onze wagen en boekten een weekendje naar de Ardennen om daar te ervaren of dat langer en stijler klimmen wel iets voor ons is.

Het was ijskoud voor de tijd van het jaar, het was op sommige momenten super lastig, we beklommen (kei traag) de Signal de Botrange, waren blij als we op de platte fietspaden konden rijden van voormalige treinsporen, … en we  genoten er ontzettend hard van. Die natuur, dat overwinnen van elke heuvel, die adrenaline… Het is de Ardennen die – onbewust – het startschot gaf voor een mooi fietsvakantie jaar.

Juni – De Cévennes

wacca-reisjaar-2017-cevennesNa Spa konden we niet anders… We trokken voor 2 weken naar de prachtige en onaangeroerde streek Cévennes in Frankrijk, mét onze koersfietsen. Bleek dat ons autootje het wat lastig had om alles te trekken waardoor we tussen de 80 & 100km/h naar daar bolden. We sliepen in een prachtige airbnb met zwembad, maakten heel wat fietstochten, deden beklimmingen op bergen waarvan ik niet wist dat ze zò stijl konden zijn, voelden de hitte van het asfalt komen tijdens onze ritten in 30°C+, beklommen de Mont Aigoual met zijn 19 kilometer lange klim, maakte zot lange afdalingen, … Hadden zo een zalige vakantie dat we er nog niet genoeg van hadden voor 2017.

Augustus – Duitsland, eifel

wacca-reisjaar-2017-DUITSLAND

Om het écht af te leren trokken we voor een laatste keer met onze koersfiets voor drie dagen naar het Eiffelgebied in Duitsland. Deze keer maakten we langere fietsritten rond de 90km, leerden we dat het er niet zo veilig fietsen is, maar dat je er echt heerlijk lang kan klimmen. En dat zo dicht bij huis…

AUGUSTUS – vlaamse ardennen

wacca-reisjaar-2017-vlaamse-ardennenIn samenwerking met Toerisme Vlaamse Ardennen trokken wij een weekendje naar onze favoriete streek in Vlaanderen. Deze keer niet om kilometers te malen met de fiets, maar met de benenwagen! We bewandelden alle fietsklassiekers, konden eens op het gemak door de Vlaanderenstraat wandelen waardoor we alle aandacht aan de namen en tekeningen konden geven, sliepen op onze lievelingsberg de Kwaremont, dineerden op de Kwaremont met een zicht om ‘u’ tegen te zeggen, ontdekten er de Bosbaar in het Kluisbos… Met andere woorden, we genoten van een zalig weekendje vlakbij huis. Zoveel hartjes voor de Vlaamse Ardennen en zijn rustige sfeer.

September – Kopenhagen

wacca-reisjaar-2017-kopenhagen

In September trok ik voor het werk naar Kopenhagen waar ik eerst 2 dagen de super interessante conferentie ‘Design Matters’ bijwoonde. Daarna nam ik met een collega nog wat extra vakantie en verbleven we bij een vriendin van haar. We huurden fietsen en leerden de stad als echte locals kennen, fietsten heel de vrije staat Christiana door, woonden een feestje bij bij Normann Kopenhagen, aten krab in een restaurant aan 50% korting (dat kan daar blijkbaar ;)), genoten van temperaturen die blijkbaar warmer waren dan in de Kopenhaagse zomer zelf, spendeerden belachelijk veel geld aan eten, …

Oktober – zweden

wacca-reisjaar-2017-zwedenOns reisjaar sloten we – wat te vroeg naar mijn goesting ;) – af in Zweden. We Kochten ter plaatse wandelschoenen en maakten heerlijke boswandelingen, stonden versteld van het land vol water, sliepen in een airbnb met prachtig zicht op zee, bezochten Stockholm – de stad waarvan we toch net iets minder onder de indruk waren dan verwacht, reden rond en vonden zalige wijdse uitzichten, … We kwamen er tot rust om daarna nog een aantal maanden te kunnen doorknallen.

2018?

Nog nooit gingen we het nieuwe jaar zo voorbereid in. Doorgaans hebben we in het begin van het jaar nog niet echte plannen, nu zijn zo goed als alle vakantieperiodes al vastgelegd in de agenda. Waar we naartoe gaan is nog even onduidelijk, maar wat we wél weten is dat we weer gaan fietsen (en liefst veel). Ook zouden we graag onze horizonten verbreden en eens buiten Europa trekken. En last but not least… Binnen 1 week doen wij ons skies en snowboard weer aan! Eindelijk :D

Wij wensen jullie een fantastisch 2018, dat het een mooi reisjaar mag zijn, maar – cliché cliché – vooral een jaar met een goede gezondheid, en alle vrijheid die jullie maar wensen.

[stag_button url=”https://www.facebook.com/WaccaTravel/” target=”_blank” style=”black” size=”small” type=”normal” icon=”facebook” icon_order=”before”]Like ons op Facebook[/stag_button] [stag_button url=”https://www.instagram.com/wacca.be/” style=”black” size=”small” type=”normal” target=”_blank” icon=”instagram” icon_order=”before”]Volg ons op instagram[/stag_button]

1 Comment

  1. Wat een heerlijk fiets(reis)jaar hebben jullie gehad! Ardennen is ook één van ons favoriete bestemmingen in Europa, niet om te fietsen maar wel om al wandelend te genieten van de mooie natuur en mooie gehuchten.

Submit a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.